1922 - 2022

Η ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ και Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

Πώς φτάσαμε μέχρις εκεί, ποιος ο χαρακτήρας του πολέμου, ποια τα αποτελέσματαΗ Στάση στο Καλαμάκι θέλοντας  να συμβάλλει στην  κατανόηση των αιτιών και των αποτελεσμάτων της Μικρασιατικής Εκστρατείας. διοργανώνει εκδήλωση/συζήτηση

στις 14 Νοεμβρίου 2022, 7 μ.μ.

στο Πολιτιστικό Κέντρο ΑλίμουΛεωφ. Ιωνίας 96, στον Άλιμο. 

Θα μιλήσουν:  

  • Σία Αναγνωστοπούλου, Βουλεύτρια, Καθηγήτρια στο Πάντειο Πανεπιστήμιο
  • Βασίλης Καρδάσης,  Ιστορικός
  • Τάσος Κωστόπουλος, Ιστορικός, Δημοσιογράφος.

Θα συντονίσει ο Κώστας Παπαδόπουλος, Δικηγόρος.

Θα συζητήσουμε για την κατάσταση που επικρατούσε διεθνώς μετά το τέλος του Α΄Παγκοσμίου πολέμου, το ρόλο της Αντάντ, τις  σκοπιμότητες και τα αντικρουόμενα συμφέροντα Ευρώπης, Τουρκίας και Σοβιετικής Ρωσίας, τη συνθήκη των Σεβρών. Θα μιλήσουμε για τη θέση της Ελλάδας σε αυτό το τοπίο και ποιες πολιτικές επικρατούσαν εντός της χώρας, για το πώς λειτούργησε ο εθνικός διχασμός και για το τέλος της Μεγάλης Ιδέας. Θα αναζητήοσυμε ποιες αντικειμενικές δυσκολίες, τυχόν λάθη και τυχοδιωκτικές συμπεριφορές είχαν σαν αποτέλεσμα την καταστροφή του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας, τους εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς, τραυματίες και τα εκατομμύρια των εκτοπισμένων.


Η εκδήλωση θα γίνει στην αίθουσα όπου λειτουργεί η έκθεση με έργα του Κυριακού Κατζουράκη «Αριστερά της Λύπης» και μια ώρα νωρίτερα,  στις 6 μ.μ. θα γίνει ξενάγηση στην έκθεση από τη Λία Σκλάβου.  


Live βίντεο 1922 - 2022 Η ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ και Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ
.
No comments:

Post a Comment