Μια και μάθαμε πλέον το click away ας το χρησιμοποιήσουμε για καλό σκοπό.

Αγοράστε ένα βιβλίο από δεύτερο χέρι από το παζάρι βιβλίων της «Στάσης στο Καλαμάκι» και μεις με αυτά τα 5 ευρώ θα αγοράσουμε ένα δεντράκι και θα το στείλουμε στις φυλακές νέων Αυλώνα για να στολίσει έναν από τους 50 θαλάμους.


Τα βιβλία μας είναι πολλά και για όλα τα γούστα. Διαλέξτε από τις παρακάτω φωτογραφίες ή διαλέξτε επί τόπου όταν θα έρθετε. Τηλεφωνήστε μας στο 6948539673 ή 6948030817 για να συνεννοηθούμε για την παραλαβή έξω από τον πολυχώρο της Στάσης, Παλαμηδίου 12-16 στον Άλιμο.


Για την κατάσταση που επικρατεί στις φυλακές του Αυλώνα διαβάστε την συνέντευξη που έδωσε ο Πέτρος Δαμιανός στην Ευγενία Λουπάκη στο Κόκκινο στις 8/12/20.

Πέτρος Δαμιανός: Είμαι θυμωμένος - Έχουμε 130 κρεβάτια για 280 κρατούμενους!
 «Από τον περασμένο Μάρτη φωνάζω ότι υπάρχουν παιδιά που κοιμούνται στο πάτωμα κι ακόμα εκεί κοιμούνται» είπε ο διευθυντής του Σχολείου των Φυλακών Αυλώνα, Πέτρος Δαμιανός, μιλώντας σήμερα Στο Κόκκινο, στην Ευγενία Λουπάκη.«Το καταγγέλλω και είμαι θυμωμένος και με την κυβέρνηση αλλά και με την αντιπολίτευση. Τον Μάρτιο είχαμε 110 κρεβάτια για 280 παιδιά και σήμερα έχουμε 130. Τα κελιά είναι στενά με κουκέτες διπλές και ο χώρος στη μέση δεν φτάνει καν για δύο στρώματα. Κι έτσι άλλοι κοιμούνται στο πάτωμα κι άλλοι δυο - δυο στο ίδιο κρεβάτι ή με βάρδιες! Φωνάζω αλλά δεν ασχολήθηκε κανείς», τόνισε ο κ. Δαμιανός.

«Και αναρωτιέμαι, μόνο ένας τρόπος υπάρχει για να τιμηθεί η μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου; Μόνο η πορεία ή τα λουλούδια στο σημείο που δολοφονήθηκε; Αν για παράδειγμα γινόταν μία δράση με στόχο “ένα κρεβάτι για κάθε φυλακισμένο παιδί” δεν θα ήταν ένας φόρος τιμής άξιος;».

Συνωστισμός στα κελιά σε περίοδο πανδημίας, διότι «οι εργασίες στα κτίρια της φυλακής καθυστερούν πάνω από ένα χρόνο αλλά θα μπορούσε να λυθεί άμεσα το πρόβλημα με την τοποθέτηση κοντέινερ» τονίζει ο διευθυντής του σχολείου σημειώνοντας ότι “μέχρι τώρα δεν υπήρξε ευτυχώς κρούσμα ή τουλάχιστον δεν το ξέρουμε, γιατί δεν έγιναν μέχρι τώρα τεστ, σήμερα ήρθανε για πρώτη φορά».

«Παρά τις δυσκολίες ή μάλλον χάρη στο πρώτο λοκ ντάουν, επειδή έβαλαν τα δυνατά τους, βλέποντας τον αγώνα που κάναμε όλοι οι εκπαιδευτικοί της φυλακής, είχαμε φέτος δύο φοιτητές. Δύο κρατούμενοι από τους τρεις που έδωσαν πέρασαν σε ΑΕΙ» δήλωσε υπερήφανος ο κ. Δαμιανός, τονίζοντας επίσης ότι σημειώθηκε φέτος ρεκόρ εγγραφών στο σχολείο της φυλακής: Περίπου 95% των κρατουμένων! «Αυτό μου δίνει δύναμη κι αισιοδοξία» κατέληξε.

πηγή : https://www.avgi.gr/gallery/podcasts/373877_eimai-thymomenos-ehoyme-130-krebatia-gia-280-kratoymenoys













No comments:

Post a Comment