ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΙΔΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΑΥΛΩΝΑ

Αγαπητές και αγαπητοί σας ενημερώνουμε ότι ο Σύλλογος των Εκπαιδευτικών του σχολείου που λειτουργεί μέσα στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα (ΕΚΚΝΑ) έστειλε ευχαριστήρια επιστολή προς τα μέλη και τους φίλους της Στάσης στο Καλαμάκι για την προσφορά και βοήθεια μας προς τους μαθητές, κρατούμενους της φυλακής.

Σήμερα στις φυλακές του Αυλώνα κρατούνται 280 νέοι, 25 διαφορετικών εθνικοτήτων. Δυστυχώς οι νεοφιλελεύθερες ανάλγητες πολιτικές της κυβέρνησης δεν περιλαμβάνουν την προστασία και την βοήθεια που χρειάζονται για να ορθοποδήσουν, το αντίθετο θα λέγαμε, αδιαφορούν πλήρως για τους νέους αυτούς, μικρό-παραβάτες στην συντριπτική τους πλειοψηφία λόγω φτώχειας και ταυτόχρονα θύματα της.

Όπως εύστοχα το διατυπώνει ο Πέτρος Δαμιανός, Διευθυντής του σχολείου της φυλακής «Αυτοί είναι οι μαθητές μου... Είναι τα παιδιά που σαν κοινωνία δεν προλάβαμε...Τα παιδιά στις φυλακές είναι αποτυχία της κοινωνίας. Τα παιδιά στις φυλακές είναι δική μας αποτυχία».

Εμείς στη Στάση στο Καλαμάκι ως ενεργοί πολίτες, συνεχίζουμε να ζούμε με αλληλεγγύη και οργανώνουμε ακόμη μια φορά συλλογή των παρακάτω ειδών :

-           Είδη προσωπικής υγιεινής (σαμπουάν, αφρόλουτρα σαπούνια, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, αποσμητικά σε πλαστική συσκευασία, ξυραφάκια μιας χρήσης με μια λεπίδα), 

-    Τηλεκάρτες των 4 ευρώ για τα σταθερά τηλέφωνα που υπάρχουν στη φυλακή, απαραίτητες για την επικοινωνία των νέων με τους οικείους τους (τις προμηθευόμαστε από τα καταστήματα της Cosmote),

-         Χειμωνιάτικα ρούχα αντρικά νεανικά, καθαρά και σε καλή κατάσταση, με προτίμηση σε φόρμες, μποξεράκια small και mediumκάλτσες και παπούτσια νούμερα 41 ως 43,

-         Παπλώματα, κουβέρτες, σεντόνια μονά, πετσέτες.


Συγκεντρώνουμε τα είδη στον πολυχώρο της Στάσης, Παλαμηδίου 12-16 στον Άλιμο μέχρι και τις 8/9/22 και θα τα παραδώσουμε στον Σύλλογο των Εκπαιδευτικών. 

Μπορείτε να τηλεφωνείτε στο τηλ 6948539673 για να ορίσουμε ραντεβού παραλαβής τους.

(Σημείωση: Τα παραπάνω είδη αποτελούν διαρκείς ανάγκες των κρατούμενων και τα συγκεντρώνουμε συνεχώς, πέραν της παρούσας δράσης μας. Μπορείτε να μας φέρετε οποτεδήποτε θελήσετε και εμείς θα τα παραδώσουμε στην επόμενη επίσκεψή μας στις φυλακές).  

Ευχαριστούμε


**********


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 25/9/22

Ευχαριστούμε τα μέλη και τους φίλους της ΣΤΑΣΗΣ για την ανταπόκρισή τους στο κάλεσμά μας. 

Για τηλεκάρτες συγκεντρώθηκε το ποσό των 179 ευρώ, καθως επίσης αρκετός όγκος ρουχισμού, μεταχειρισμένου και καινούργιου, και ειδών προσωπικής υγιεινής. 




.

No comments:

Post a Comment