Εργαστήρι κατασκευής κούκλας με συρμάτινο

 σκελετό




Την Τετάρτη 12 Οκτώβρη 2022 από τις 6 ως τις 8 μμ  στον πολυχώρο μας, Παλαμηδίου 12-16 στο Καλαμάκι, η Εύα Χειλαδάκη θα μας μάθει να κατασκευάζουμε κούκλες με συρμάτινο σκελετό.

Τα βασικά υλικά θα διατεθούν από εμάς. Εσείς ας έχετε μαζί σας ψαλίδι, βελόνα και κλωστές.

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Για την οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση καλέστε στο τηλ 6948539673 


Λίγα λόγια για την δασκάλα μας, Εύα Χειλαδάκη

Την Εύα Χειλαδάκη γνωρίσαμε στο παζάρι που διοργάνωσε η «Στάση στο Καλαμάκι» μαζί με την «Αλληλεγγύη για όλους» στις 17-19/6/22. Είναι από το 2002 υπεύθυνη και εμψυχώτρια του εργαστηρίου ραπτικής «Λόγος και ύφασμα»/ΑΡΣΙΣ που λειτουργεί μέσα στις γυναικείες φυλακές της Θήβας, όπου οι κρατούμενες κατασκευάζουν τις κούκλες που πουλήθηκαν στο παζάρι μας για την ενίσχυση τους.

Η Εύα Χειλαδάκη γεννήθηκε στην Γερμανία και ζει από τα παιδικά της χρόνια στην Ελλάδα. Είναι ιδρυτικό μέλος της ομάδας καλλιτεχνών ΑΦΗ και έχει λάβει μέρος σε πολλές εκθέσεις, μεταξύ άλλων και στο Μουσείο Μπενάκη. Δημιουργεί κούκλες και άλλες κατασκευές για το θέατρο, τον κινηματογράφο, την τηλεόραση. Παράλληλα παραδίδει μαθήματα κατασκευής πάνινης κούκλας και εκτός από τις Γυναικείες Φυλακές Θήβας προσέφερε και προσφέρει τις γνώσεις τις σε σχολεία και δομές όπως στο πρόγραμμα τσιγγάνικης χειροτεχνίας «Σούβαβα» και στο ξυλουργείο της Ανοιχτής Κοινότητας «Διάβαση».

 


.

No comments:

Post a Comment