Είναι ο Μαστοράκης κατάλληλος να διαφημίσει τον Άλιμο;


9 Ιουνίου 2020
Αναδημοσιεύουμε ανακοίνωση της Δημοτικής Κίνησης ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι :


Φίλες και φίλοι συμπολίτες και συνδημότες,

Δεν μπορεί να διαφύγει της προσοχής μας ότι μέσα σ’ αυτό το κλίμα που επικρατεί  εδώ και τρεις τουλάχιστον μήνες λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού που άλλα επέβαλλε ως συμπεριφορές, η δημοτική Αρχή της πόλης μας προέβηκε σε μια πράξη που προκαλεί ευθέως τη μνήμη από τους δημοκρατικούς αγώνες και παραδόσεις του λαού μας. Ο Δήμαρχος, καταστρατηγώντας δικαιώματα που παρέχει ο νόμος για πολύ επείγουσες ανάγκες, «κατάτμησε» ένα έργο για την παρουσίαση της ιστορίας της πόλης για να μπορεί αυθαίρετα να επιλέξει τον ανάδοχο. Και ποιον επέλεξε; Έναν γνωστό χουντικό επιχειρηματία να το διεκπεραιώσει! Πρόκειται για τη γνωστή και για άλλες αναθέσεις από τον Δήμο Αλίμου OMEGA ENTERTAINMENT συμφερόντων του χουντικού δημοσιογράφου – παρουσιαστή Νίκου Μαστοράκη. Η συνεργασία του κ. Κονδύλη με τον Ν. Μαστοράκη – γνωστό και μη εξαιρετέο υποστηρικτή της στρατιωτικής δικτατορίας – το περασμένο καλοκαίρι δεν ήταν λοιπόν τυχαία, είχε τώρα και συνέχεια. Τότε το «ΑΝΩ ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι» είχε βγάλει ανακοίνωση όπου καταδίκαζε την ενέργειά του. Διότι όπως σημείωνε:

«Ο Νίκος Μαστοράκης δεν είναι ένας παλαίμαχος δημοσιογράφος για να διοργανώνει vintage party και εκθέσεις retro αυτοκινήτων από κοινού με τον Δήμο Αλίμου. Είναι ο ανακριτής των κρατούμενων φοιτητών, ο σπιούνος των Συνταγματαρχών της Δικτατορίας. Αμετανόητος χουντικός είναι μια φιγούρα που με ανατριχίλα μας θυμίζει – όχι τα ομορφότερα αλλά – τα σκοτεινότερα χρόνια. Δεν έχει καμία δουλειά στον Δήμο Αλίμου. Έναν δήμο με δημοκρατικούς και προοδευτικούς κατοίκους».

Τώρα, αποκαλύπτοντας συγχρόνως ότι δεν λαμβάνει υπόψη του την κριτική που του ασκείται, προχώρησε σε τρεις ακόμη συμβάσεις. Συγκεκριμένα:
- Κινηματογραφική λήψη εικόνων της Πόλης Αλίμου – σύμβαση 18.11.19 – ευρώ 24.800.
- Συγγραφή σεναρίου περιήγησης του Δήμου Αλίμου – σύμβαση 6.3.20 – ευρώ 24.800.
-Παραγωγή – σκηνοθεσία ντοκιμαντέρ γύρω από τον Άλιμο – σύμβαση 7.4.20 ευρώ 24.800.

Προφανώς, οι τρεις συμβάσεις των 24.800 ευρώ βρίσκονται στο όριο της απευθείας ανάθεσης, ώστε να μην χρειάζεται διαγωνισμός, ούτε δημοσιοποίηση της μελέτης των υπηρεσιών του δήμου ώστε να εκτιμηθεί η σκοπιμότητα της ανάθεσης και το εύλογο του κόστους. Το μόνο που χρειάζεται είναι μια απλή απόφαση του κ. Κονδύλη. Και αυτή πάρθηκε με τις ευλογίες του, ανατέθηκε η προώθηση της εικόνας του δήμου μας – ενός δήμου με πολύχρονες δημοκρατικές παραδόσεις – σε ένα αμετανόητο κατάλοιπο της χούντας. Είναι, μάλιστα, λυπηρό αυτό να συμβαίνει με την ανοχή ή τη σιωπή συμβούλων της πλειοψηφίας που η πολιτική τους άποψη και καταγωγή θα έπρεπε να τους αντιπαραθέσει σαφώς. Η δημοτική Αρχή όφειλε να δημοσιοποιήσει τόσο τις μελέτες/προδιαγραφές που έθεσε ο δήμος κατά την ανάθεση των συμβάσεων και αυτά που παρέδωσε ο Μαστοράκης. Απαιτείται διαφάνεια.

Και κάτι ακόμη τελευταίο αλλά όχι επουσιώδες. Είναι ο Μαστοράκης κατάλληλος να διαφημίσει τον Άλιμο; Να γράψει, να γυρίσει ντοκιμαντέρ – σενάριο για το πού πρέπει να περιηγηθεί ο επισκέπτης του; Καθορίζει προτεραιότητες με τα δικά του αισθητικά, πολιτικά και πολιτιστικά κριτήρια; Τα άγια τοις κυσί; Είναι και ο γενέθλιος τόπος του Θουκυδίδη!



No comments:

Post a Comment